Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни до порядку блокування ПН/РК

, опубліковано 30 липня 2021 о 09:08

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП інформує: Уряд постановою від 28.07.2021 р. № 744  вніс зміни до п. 3 Порядку №1165. Нагадаємо, що у ньому прописані критерії здійснення автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК  критеріям оцінки ступеня ризиків.  Так, автоматизований моніторинг відбувається, якщо значення показника D, розрахованого згідно з п. 3 Порядку №1165, становить понад 0,05. Показник D розраховується за такою формулою:

D= S/T,

де:

S – загальна сума сплачених за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування, сум ЄСВ та податків і зборів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, платником податку та його відокремленими підрозділами;

T – загальна сума постачання товарів/послуг на митній території України, що оподатковуються за ставками 0, 20 і 7 відсотків, зазначеними платником податку в ПН/РК, зареєстрованих у Реєстрі за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування. 

Згідно з наказом, саме в показник Т внесені зміниЗамість згадки про ставки ПДВ 0, 20 та 7 відсотків буде прописано ставки за ст.193. Пов’язано це з появою ставки 14% на окремі операції зі сільгосппродукцією.