Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розпочато кампанію електронного декларування майнового стану за 2021 рік згідно Закону України «Про запобігання корупції»

, опубліковано 10 січня 2022 о 10:50

З 1 січня 2022 року розпочалась чергова кампанія електронного декларування осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка триватиме до 31 березня 2022 року включно.

Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) підготувало оновлену редакцію Роз’яснень щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю (подання декларацій, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку) від 29.12.2021 № 11 (далі – Роз’яснення № 11).

Нові роз’яснення охоплюють понад 200 найпоширеніших питань, які виникають у декларантів, та містять відповіді як на традиційні питання про те, як правильно декларувати, наприклад, спадщину, та і на ті, які почали виникати лише минулого року: наприклад, чи потрібно декларувати «ковідну тисячу» (посилання: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/hiii-dohody-u-tomu-chysli-podarunky/#post4549), як дізнатись назву вашої територіальної громади, як декларувати майно, яке ви взяли в лізинг, чи потрібно декларувати аліменти, та інші.

З 1 грудня запрацювала нова форма декларації. У роз’ясненнях можна знайти відповідь, яз заповнювати змінені чи нові блоки, що з’явились у формі, наприклад, як правильно заповнити блок «Для ідентифікації за межами України» (посилання: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/i-vydy-deklaratsij-ta-poryadok-yih-podannya/#post4180). 

Ознайомитися з Роз’ясненнями № 11 можна на сайті НАЗК в розділі «База знань» за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/

Декларуємо легко.