Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації в декларуванні майнового стану осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

, опубліковано 03 грудня 2021 о 09:46

Порядок повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті

 

З 1 грудня 2021 року змінюється порядок повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті.

Національним агентством з питань запобігання корупції наказом від 23.07.2021 № 451/21 (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 липня 2021 р. за № 989/36611) затверджено Порядок інформування Національного агентства з питань запобігання корупції про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента.

Тепер такі повідомлення подаються лише через Реєстр декларацій в електронній формі. Паперову копію подавати до НАЗК не потрібно.

Повідомлення подається протягом 10-ти днів з дня відкриття декларантом або членом його сім’ї такого рахунку. При відкритті декількох рахунків протягом дня в одному банку подається одне повідомлення. При відкритті рахунків в різних установах банку-нерезидента подається окреме повідомлення стосовно кожної банківської установи. Також повідомлення подаються окремо стосовно кожної особи (декларанта та членів сім’ї).

З новим Порядком інформування НАЗК про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/3rqiSMW