Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Забезпечено роботу каналів повідомлень про факти порушення антикорупційного законодавства

, опубліковано 09 серпня 2021 о 16:16

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує що для повідомлення громадянами та співробітниками ДПС про факти порушення антикорупційного законодавства працівниками Державної податкової служби забезпечено роботу відповідних каналів надходження інформації.

Зокрема, повідомити про корупцію можна такими способами:

  •  з використанням засобів поштового зв’язку на адресу:

-         Львівська пл., м. Київ, 804053 (ДПС України)

-         просп. Олександра Поля, 57, м. Дніпро, 49600 (Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків)

  • на офіційну електронну адресу Управління з питань запобігання та виявлення корупції upzvk@tax.gov.ua
  •  до сервісу «Пульс»:

-         електронна скринька idd@tax.gov.ua

-         засобами телекомунікації, за багатоканальним номером телефону 0 800 501 007 обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі:  фізичним особам напрям «5», працівникам органів ДПС напрям «7»

  • на офіційну електронну адресу Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків officevp.dp.official@tax.gov.ua
  • на офіційну електронну адресу керівника сектору з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків officevp.dp.korupciya@tax.gov.ua
  • на офіційну електронну адресу сектору з питань запобігання та виявлення корупції officevp.dp.zvk@tax.gov.ua
  • у письмовому вигляді безпосередньо до сектору з питань запобігання та виявлення корупції через працівників підрозділу в приміщенні Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків за адресою: просп. Олександра Поля, 57, м. Дніпро з понеділка по четвер з 8 до 17 год., п’ятниця: з 8 до 15:45 год. із щоденною перервою з 12 год. до 12:45 год.

Повідомлення про корупцію має містити фактичні дані (ПІБ порушника, його посада, дата, місце вчинення, суть порушення, свідки, документи тощо), що підтверджують можливе вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, інших порушень цього Закону, які можуть бути перевірені.

Повідомлення про корупцію може бути як письмовим, так і усним, подане із зазначенням авторства або анонімно.

Фізична особа, яка за наявності переконання, що інформація є достовірною, повідомила про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону, вчинених іншою особою, якщо така інформація стала їй відома у зв’язку з її трудовою, професійною, господарською, громадською, науковою діяльністю, проходженням нею служби чи навчання або її участю у передбачених законодавством процедурах, які є обов’язковими для початку такої діяльності, проходження служби чи навчання – є викривачем, вона та її близькі особи перебувають під захистом держави, та на неї розповсюджуються права та гарантії захисту викривача, передбачені Законом України «Про запобігання корупції».

Відповідно до статті 538 Закону України «Про запобігання корупції»:

- викривач не несе юридичної відповідальності за повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону, поширення зазначеної у повідомленні інформації, незважаючи на можливе порушення таким повідомленням своїх службових, цивільних, трудових чи інших обов’язків або зобов’язань;

- повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону не може розглядатись як порушення умов конфіденційності, передбачених цивільним, трудовим або іншим договором (контрактом);

- викривач звільняється від цивільно-правової відповідальності за майнову та/або моральну шкоду, завдану внаслідок здійснення повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону, крім випадку здійснення завідомо неправдивого повідомлення. У разі неумисного повідомлення викривачем недостовірної інформації вона підлягає спростуванню у порядку, визначеному Цивільним кодексом України.