Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС розповіли про особливості звітування за 2023 рік з податку на прибуток та ПДВ

, опубліковано 26 лютого 2024 о 08:00

Про річну звітність за 2023 рік, декларування, камеральні перевірки та податкові наслідки говорили сьогодні учасники Q&A зустрічі, яка відбувалася у форматі «відкритого мікрофону». На різноманітні питання, які були порушені представниками бізнес-спільноти та експертами під час заходу, надали ґрунтовні відповіді фахівці ДПС.

Також представники ДПС детально розповіли про особливості річного звітування з податку на прибуток та ПДВ, акцентуючи увагу на тих прикладних питаннях, з якими платники зверталися найчастіше.

Мова йшла, зокрема, про нюанси заповнення квартальної звітності та застосування податкових різниць, виправлення помилок минулих періодів, новації у заповненні додатка РІ, звітування резидентів ДіяСіті на загальній системі оподаткування.

Також учасники розглянули звітування про операції з нерезидентами. Податківці відповіли на питання щодо звітування нерезидентів з податку на прибуток, заповнення ТЦУ додатку, відображення виплат нерезидентам та конструктивних дивідендів.

Крім того, були розʼяснені і правила здійснення річного перерахунку ПДВ, пільги, списання заборгованостей і коригування ПДВ тощо.

Під час заходу представники ДПС наголошували на важливості використання ресурсів ДПС у пошуку корисної для платників інформації, адже розʼяснення новацій податкового законодавства та окремих питань податкової сфери систематично оприлюднюються на вебпорталі ДПС.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи (https://tax.gov.ua/others/kontakti/komunikatsiyni-podatkovi-platformi). Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній»( https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial) та у Контакт-центрі ДПС (https://tax.gov.ua/others/kontakt-tsentr/).

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.