Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія е-декларування 2023: особливості декларування місця проживання в період війни.

, опубліковано 11 січня 2023 о 08:00

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VІІ (із змінами та доповненнями) (далі – Закон) з 1 січня 2023 року розпочинається кампанія електронного декларування майнового стану, доходів та витрат державних службовців за 2022 рік.

Зазначена кампанія, як і кампанія декларування 2022 року (за 2021 рік) через повномасштабне вторгнення росії нетипова та складна для багатьох декларантів, та не має визначеного кінцевого строку подання декларацій, а також повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента.

Відповідно до п. 27 розділу ХІІІ «Перехідні положення» Закону декларанти зобов’язані подати декларації, кінцевий термін яких припадає на період дії воєнного стану, та повідомлення про події, які відбулись під час дії воєнного стану, протягом 90 календарних днів з дня його припинення чи скасування.

Отже, декларації за 2022 рік, так само як і декларації за 2021 рік, ми зобов’язані подати протягом 90 календарних днів після припинення чи скасування воєнного стану.

Національне агентство з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) надає можливість декларантам подати декларації під час воєнного стану але не зобов’язує це робити до припинення чи скасування його.

У межах надання методичної допомоги повідомляємо, що НАЗК на своєму веб-сайті в розділі новин (за посиланням https://nazk.gov.ua/uk/novyny/yak-deklaruvaty-mistse-prozhyvannya-v-period-vijny/) розмістило роз’яснення щодо декларування місця проживання в період війни.

Багато українців втратили свої домівки та були змушені їхати разом із родинами в пошуках безпечного місця, тому важливо допомогти цим посадовцям швидко та просто вказати місце проживання і розібратися з особливістю декларування знищеного житла.

 Отож, НАЗК підготувало відповіді на поширені питання декларантів, які переїхали через загрозу.

Більш детально за посиланням:

https://evp.tax.gov.ua/diialnist/zapobigannya-proyavam-koruptsii-/informatsiyni-materiali/646384.html