Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни до Порядку заповнення єдиної звітності з ПДФО, ВЗ, ЄСВ та її форми

, опубліковано 08 серпня 2022 о 10:25

Зміни до Порядку заповнення єдиної звітності з ПДФО, ВЗ, ЄСВ  та її форми

Відповідно до змін, внесених наказом Мінфіну від 04.07.2022 р. №189,  Порядок заповнення єдиної звітності з ПДФО, ВЗ, ЄСВ та її форми викладено у новій редакції. Наказ набере чинності із дня його опублікування.

Зміни стосуються відображення середнього заробітку працівників, яких було мобілізовано з 24 лютого та які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення.

В табличній частині єдиної звітності зʼявилися нові рядки.

У новому рядку 1.6 слід буде зазначати суму нарахованої заробітної плати за працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення у період мобілізації.

Крім того, у новому рядку 3.7 відображатиметься сума ЄСВ, нарахованого фізособами-«єдинниками» ІІ та ІІІ груп та юрособами-«єдинниками» ІІІ групи на суми зарплати працівникам, яких було призвано під час мобілізації на військову службу до ЗСУ, які не отримували доходів у вигляді грошового забезпечення у період мобілізації.

Внесено зміни й до інших рядків та граф форми єдиної звітності стосовно цієї категорії платників ЄСВ та бази нарахування ЄСВ.

Для відображення доходів від продажу сільськогосподарської продукції додано рядки до розділу ІІ додатку 4 ДФ.