Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено практичний семінар для платників податків

, опубліковано 06 жовтня 2021 о 17:20

Днями податківцями Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків проведено практичний семінар на тему: «Актуальні питання з акцизного податку. Порядок та терміни подання звітності».  

Фахівці Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків провели практичний семінар з питання оподаткування акцизного податку, порядку та термінів подання звітності.   

 У зазначеному семінарі взяли участь заступник начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Андрій Суббот, в. о. заступника начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Юрій Назаренко, в. о. заступника начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Олег Басан. Спікерами з цього питання виступили керівники галузевих структурних підрозділів Міжрегіонального управління – Артем Ковальов, Валентина Моренко, Ірина Савранська.

Розпочав семінар Андрій Суббот, який по-перше привітав усіх учасників семінару та побажав міцного здоров’я та плідної співпраці.

Андрій Суббот повідомив про норми Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», зі змінами та доповненнями.

Артем Ковальов акцентував увагу на Порядок заповнення форми звіту №1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі», Порядок заповнення форми звіту №2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв» та Порядок заповнення форми звіту №1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», затверджених наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 року № 49.

Ірина Савранська повідомила про відповідальність за несвоєчасне подання звітів, яка передбачена статтею 17 Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Надалі, спікери семінару надали окремі роз’яснення. Розповіли про загальні норми Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» та інших нормативно-правових актів.

Розглянули на конкретних прикладах деякі ситуації та відповіли на ряд нагальних питань щодо податковому обліку акцизного податку, зокрема своєчасності подання звітності.

Наприкінці семінару Андрій Суббот  подякував учасників семінару та побажав плідної співпраці.

В свою чергу учасники наради висловили подяку за змістовну корисну інформацію та високий рівень знань податківців.