Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На 34,7 відсотків збільшено нарахування ПДВ по деклараціях за червень 2021 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року

, опубліковано 22 липня 2021 о 16:54

«Головна роль відводиться загальнодержавним податкам, серед яких найважливішим є ПДВ, який є основним джерелом надходжень наповнення бюджету, що нараховується та сплачується платниками податків до бюджету з операцій постачання товарів і послуг на митній території України, а також з операцій експорту та імпорту. Питому вагу цього податку в структурі податкових платежів до Зведеного бюджету України складають надходження від великого бізнесу», - зазначив керівник Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Богдан Катрушин.

«Ситуація з адміністрування податку на додану вартість виглядає наступним чином: за підсумками декларування ПДВ за червень п.р. платниками Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків задекларовано до сплати 2102,8 млн гривень. Нарахування ПДВ по деклараціях за червень п.р. збільшено, як в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (1560,6 млн грн) на 542,2 млн грн або на 34,7 відс., так і в порівнянні з попереднім періодом поточного року (1920,1 млн грн) на 182,7 млн грн або на 9,5 відсотків», - повідомив Богдан Катрушин.

Він наголосив, що найбільші суми задекларовані до сплати платниками груп АТБ, SCM/Метінвест та SCM/ДТЕК.

За словами Богдана Катрушина, позитивна динаміка дає підстави очікувати стовідсоткове виконання завдань ДПС України з наповнення державного бюджету.