Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оновлення форм фіскального чеку

, опубліковано 07 липня 2021 о 16:34

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків  інформує про зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, внесені наказом Міністерства фінансів України від 08.06.2021 р. № 329 (далі – наказ 329).

З 1 липня 2021 року набрав чинності наказ №329, яким передбачено оновлення форми та змісту фіскального чека та додано новий реквізит.

Зокрема, викладено у новій редакції форми фіскального касового чеку на товари (послуги) та фіскального касового чеку видачі коштів.

У формах фіскальних чеків з'явився новий реквізит – цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством).

Проте, до 1 жовтня 2021 року вимоги до форми і змісту розрахункових документів в частині цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої не поширюються на розрахункові документи, які створені РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Держреєстру РРО до дня набрання чинності наказом № 329.

Також уточнено, що реквізит фіскального чеку на товари (послуги) "цифрове значення штрихового коду товару" зазначають у випадках, передбачених чинним законодавством, а у разі непередбачення – за бажанням платника.

Крім цього, передбачено визначення форми та змісту фіскального касового чека за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, а саме.

Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі - розрахунковий документ/електронний розрахунковий документ, створений в паперовій та/або електронній формі (електронний розрахунковий документ), реєстратором розрахункових операцій або програмним реєстратором розрахункових операцій при проведенні операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі. Форма N ФКЧ-5 чека з торгівлі валютними цінностями наведена в додатку 7 до Положення.