Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Східному міжрегіональному управлінні ДПС відбулось засідання «круглого столу»

, опубліковано 27 травня 2021 о 17:10

В рамках співпраці між Головним управлінням Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області та Східним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків відбулось засідання «круглого столу» з питань погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску.

В рамках співпраці між Головним управлінням Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області та Східним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків відбулось засідання «круглого столу» з питань погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску.

У проведенні засідання «круглого столу» взяли участь керівник Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Богдан Катрушин, начальник відділу по роботі з податковим боргом Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Олександр Мороз, перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Лариса Дуксова, начальник відділу забезпечення наповнення бюджету  Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Вікторія Суслова, начальник планово-економічного управління ДП ВО “ПМЗ ім. Макарова” Дмитро Нікон, директор ТОВ “Краснолиманське” Анатолій Руденко та головний бухгалтер ТОВ “Краснолиманське” Світлана Серебрянська.

«Відповідно до чинного законодавства єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Державною податковою службою приділяється особлива увага погашенню заборгованості з ЄСВ, який формує дохідну частину Пенсійного фонду України», - зазначив Богдан Катрушин.

Лариса Дуксова повідомила, що виплата пенсій забезпечується, зокрема, за рахунок єдиного внеску, сплаченого із нарахованої заробітної плати найманих працівників. Тож, наявність заборгованості негативно впливає на наповнення бюджету Фонду області, а наймані працівники підприємств-боржників втрачають страховий стаж, необхідний для призначення, перерахунків пенсій та інших соціальних виплат.

На засіданні «круглого столу» обговорили норми діючого законодавства,  заходи щодо погашення заборгованості та наслідки несплати єдиного соціального внеску.

Наприкінці засідання «круглого столу» було визначено шляхи та подальші дії підприємств щодо погашення заборгованості.

«Сумлінне ставлення платників до своїх обов’язків стосовно своєчасної сплати ЄСВ, розуміння необхідності термінового погашення заборгованості дозволить вирішити проблему створення нових боргів. Своєчасна сплата ЄСВ – це не лише обов’язок перед державою, але й захищені соціальні гарантії для кожного», - прокоментував Богдан Катрушин.