Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам Східного міжрегіонального управління у січні-квітні 2021 року відшкодовано 12,4 млрд грн

, опубліковано 29 квітня 2021 о 14:03

Про результати роботи з питань відшкодування податку на додану вартість платникам упродовж січня-квітня поточного року повідомив в.о. заступника начальника  Східного міжрегіонального управління ДПС Юрій Назаренко.

За його словами, за результатами роботи у січні – квітні 2021 року згідно декларацій заявлено бюджетного відшкодування ПДВ у сумі 13,1 млрд грн, що на 0,8 млрд грн більше ніж в аналогічному періоді 2020 року. Відшкодовано ПДВ на рахунки платників податків – 12,4 млрд гривень.

 По деклараціях за лютий 2021 року заявлено бюджетного відшкодування ПДВ у сумі 3,4 млрд грн, узгоджено та відшкодовано на рахунки платників податків протягом квітня 2021 року у сумі 2,6 млрд грн.

 У квітні 2021 року по деклараціях за березень 2021 року заявлено бюджетного відшкодування ПДВ у сумі 3,0 млрд грн, по яких тривають камеральні перевірки.

 Протягом січня – квітня 2021 року за результатами документальних перевірок,  згідно яких зменшено безпідставно заявлене бюджетне відшкодування ПДВ у сумі 89,8 млн грн та від’ємного значення ПДВ у сумі 57,5 млн гривень.

 «Нагадуємо платникам, що узгодження сум бюджетного відшкодування ПДВ  здійснюється в терміни визначені Податковим кодексом України - протягом 30 календарних днів від граничного строку подання декларації за умови відсутності ризикових транзакцій при формуванні податкового кредиту. Наявність ризикових транзакцій є підставою для проведення позапланової виїзної документальної перевірки, яка проводиться протягом 60-ти календарних днів від граничного строку подання декларації. Суми, що набули статусу узгодженої суми бюджетного відшкодування, органом казначейської служби протягом п’яти операційних днів перераховуються на поточні рахунки платників податків. Таким чином, відшкодування ПДВ здійснюється в межах двох місяців», - підсумував Юрій Назаренко.