Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків з питань запобігання корупції за 1 квартал 2024 року

, опубліковано 17 квітня 2024 о 16:10

Упродовж звітного періоду співробітниками уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків (далі – Міжрегіональне управління) організовано та проведено 5 організаційно-роз’яснювальних заходів (розміщення публікацій на субсайті вебпорталу ДПС, проведення лекцій), а також прийнято участь в п’яти семінарах, організованих Національною школою суддів, присвячених питанням дотримання вимог антикорупційного законодавства України. Надавалась методична та консультаційна допомога структурним підрозділам Міжрегіонального управління (5 заходів) та його окремим працівникам (понад 100 консультацій), у тому числі з питань заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.

Здійснено перевірку факту подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, за 2021 та 2022 рік, строк подання яких закінчився 31 січня 2024 року, посадовими особами Міжрегіонального управління (у т.ч. звільненими), а також декларацій кандидатів та при звільненні. Виявлено 21 факт неподання/несвоєчасного подання декларацій. Про зазначені факти повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції.

Забезпечено розгляд інформації про можливі порушення працівниками Міжрегіонального управління вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та вжито відповідні заходи, у тому числі ініційовано проведення перевірки управління податкового аудиту з питання організації роботи із запобігання та виявлення корупції, а саме дотримання вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів за період 2022 - 2023 роки.

Здійснювався розгляд звернень, скарг і повідомлень громадян, юридичних осіб та правоохоронних органів щодо можливого порушення антикорупційного законодавства працівниками Міжрегіонального управління. Фактів порушення вимог антикорупційного законодавства, в тому числі вчинення дій в умовах конфлікту інтересів, правил етичної поведінки працівниками Міжрегіонального управління протягом звітного періоду не встановлено.