Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Е-декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

, опубліковано 16 травня 2022 о 12:08

НОВІ ФУНКЦІЇ РЕЄСТРУ ДЕКЛАРАЦІЙ

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запускає в Реєстрі декларацій спеціальну функцію — «Дані для декларації» (новина на сайті НАЗК за посиланням).

«Запуск цієї функції для нас — це ще одна можливість спростити процес декларування для публічних службовців. Ми планували її ще в довоєнний час для того, щоби підстрахувати декларантів та показати, де вони могли помилитися під час заповнення минулорічної декларації. Проте зараз до першочергової мети додалася ще й нова — допомогти людям, які втратили документи.

Звичайно, ця функція не може повністю допомогти із заповненням усієї необхідної інформації. Проте ми сподіваємося, що багатьом посадовцям функція «Дані для декларації» полегшить пошук даних та допоможе уникнути помилок, які вони могли зробити в попередніх деклараціях», — зазначив Олександр Новіков, Голова НАЗК.

Функція дозволяє дізнатися інформацію про об’єкти нерухомості, об’єкти незавершеного будівництва та транспортні засоби, які належать або належали декларанту або які він успадкував, а також наявні обтяження, відомості про які наявні в реєстрах.

 

Інформація, вказана у “Даних для декларації”, отримана в результаті порівняння даних у вашій вже поданій декларації із даними в інших державних реєстрах. Таке порівняння здійснюється автоматизовано.

 «Дані для декларації» — це допоміжна функція, а не довідка про власність.

Якщо скориставшись функцією, ви не отримали повного витягу про вашу власність, у декларації все одно необхідно зазначати дані про все ваше майно.

Тож радимо скористатися переліком інших ресурсів, де можна знайти дані.

 

Нагадуємо вам, що на час війни ви можете подавати декларації за власним бажанням, але ПОДАННЯ ДЕКЛАРАЦІЙ ТА ПОВІДОМЛЕНЬ ПІД ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ НЕ ВИМАГАЄТЬСЯ.