Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС взяла участь у круглому столі «Верховенство права: захист бізнесу в податкових спорах»

, опубліковано 02 жовтня 2024 о 09:40

Представники ДПС взяли участь у засіданні круглого столу на тему: «Верховенство права: захист бізнесу в податкових спорах». Учасниками заходу, організованому Радою бізнес – омбудсмена, також стали судді Верховного Суду, представники Офісу Генерального прокурора, юридичної та бізнес – спільнот.

Круглий стіл став важливою платформою для відвертої дискусії довкола проблеми невиконання судових рішень між усіма залученими у цей процес стейкхолдерами.

Під час заходу активно обговорювалась тема виконання судових рішень, проблемні аспекти виконання судових рішень з огляду на кейси скаржників Ради бізнес-омбудсмена.

Представники ДПС поінформували, що податкова служба постійно працює над моніторингом судової практики.

Учасники, зокрема, зазначали, що вдосконалення потребує не лише сутнісне наповнення рішень; кожна індивідуальна справа вимагає аналізу та
ризик-орієнтованого підходу перед винесенням рішення.

Представники РБО відзначили наявність регулярного та конструктивного діалогу з податковою службою, який має позитивний ефект на вирішення скарг підприємців, та підтримку системного міжсекторального діалогу щодо врегулювання податкових спорів з органами влади.

Результати проведеного заходу підтвердили необхідність подальшого діалогу між податковими органами, бізнесом та судами для врегулювання податкових спорів, зміцнення довіри та правової стабільності.