Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи є об’єктом оподаткування для резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах сума сплачених коштів у вигляді добровільного медичного страхування на користь гіг-спеціалістів та членів їх сімей та в якому рядку додатка ДІЯ до Податкової деклара

опубліковано 09 вересня 2024 о 08:30

Чи є об’єктом оподаткування для резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах сума сплачених коштів у вигляді добровільного медичного страхування на користь гіг-спеціалістів та членів їх сімей та в якому рядку додатка ДІЯ до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств відображається?

Сума сплачених коштів у вигляді добровільного медичного страхування на користь гіг-спеціалістів та членів їх сімей, якщо такі послуги підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб відповідно до розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) або не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу згідно зі ст. 165 ПКУ та/або не оподатковується згідно з п. 170.7 ст. 170 ПКУ, відображається у рядку 16.3 Додатка ДІЯ до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897 (далі – Додаток ДІЯ). та, відповідно, враховується у рядку 16 та при обчисленні показника рядка 17 Додатка ДІЯ.

За відповідності зазначеним вище умовам, відповідно до п.п. 135.2.1.6 п.п. 135.2.1 п. 135.2 ст. 135 ПКУ вартість такого добровільного медичного страхування не є об’єктом оподаткування для резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах.

Відповідні роз’яснення наведено на підставі Інформаційного листа № 1/2024 «30+ питань платників податків щодо звітності в режимі Дія Сіті», розміщеного на вебпорталі ДПС у рубриці «Інформаційні матеріали» та у рубриці «Інформаційні листи» розділу «ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ».