Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своєчасна сплата податків та зборів: що необхідно знати платнику про платіжну дисципліну?

, опубліковано 22 серпня 2024 о 08:47

З метою виконання заходів, передбачених Регламентом взаємодії структурних підрозділів органів ДПС та на виконання Плану дій щодо відпрацювання розрахункових документів, рознесених в ІКП зі спеціальним кодом «Платежі до з’ясування» Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє наступне.

З метою забезпечення належної та своєчасної сплати податків та зборів, перелік актуальних рахунків розміщено на офіційному порталі ДПС у розділі «Рахунки для сплати платежів» ВПП ДПС та оперативно оновлюється за будь яких змін.

Незважаючи на це, продовжують мати місце випадки сплати на некоректні рахунки, що сприяє викривленню даних оперативного обліку (сплачені кошти автоматично відображаються в інтегрованій картці умовного платника «Платежі до з’ясування» в ДПІ за фактичним місцем сплати і не зараховуються в погашення податкових зобов’язань підприємства).

Відповідно до ст. 43 ПКУ та Наказу МФУ від 11.02.2019 № 60, перекид помилково сплаченої суми грошового зобов'язання здійснюється виключно на підставі заяви платника протягом 1095 днів від дня її виникнення.

З метою перерахування помилково сплачених коштів на бюджетний рахунок за місцем реєстрації платника, наполегливо рекомендуємо не зволікати та невідкладно надсилати відповідну заяву про перерахування помилково сплачених коштів на бюджетний рахунок за місцем реєстрації платника.

Заява може бути подана засобами:

програмного забезпечення приватної частини ІКС «Електронний кабінет» («Заява про повернення» - J1302002 або F1302002 (для фізичних осіб);

електронного зв’язку;

на паперовому носії за поштовою адресою.