Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний сервіс "Електронний кабінет платника податків" Нагадуємо про доступи і можливості

, опубліковано 14 серпня 2024 о 14:13

Для забезпечення сервісного обслуговування платників, розширення переліку послуг, що надаються органами Державної податкової служби та налагодження партнерських відносин з платниками податків, ДПС України створено та успішно діє електронний сервіс "Електронний кабінет платника податків" .

Згідно Податкового кодексу України (далі – ПКУ) порядок функціонування електронного кабінету визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. 

Документообіг між платниками податків та органами ДПС відбувається за допомогою Електронного кабінету, включаючи листування, надання заяв до контролюючих органів, отримання довідок, проведення звірки зі сплати податків та зборів, робота з Єдиним реєстром податкових накладних та Єдиним реєстром акцизних накладних, інформування платників податків, отримання повідомлень про проведення перевірок, актів перевірки, податкових повідомлень-рішень, подання та отримання митних документів, тощо.

Електронний сервіс «Електронний кабінет платника» працює цілодобово, у режимі реального часу на безоплатній основі через мережу Інтернет. Електронний кабінет платника включає відкриту та приватну частини. Вхід до відкритої частини надається усім користувачам без обов’язкової  ідентифікації особи. Вхід до приватної частини (до особистого кабінету) здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, наданого будь-яким акредитованим центром сертифікації ключів.

Після ідентифікації в приватній частині платнику надається:

- доступ до особистої інформації (реєстраційні та облікові дані, дані інтегрованих карток тощо);

- можливість формування та направлення звітності;

- реєстрація податкових накладних;

- можливість користування іншими електронними сервісами.

Нагадуємо, що у приватній частині «Електронного кабінету платника» в пункті меню «Стан розрахунків з бюджетом» платники податків мають можливість у режимі «он-лайн» переглянути інформацію стосовно своїх розрахунків з бюджетом по податках та зборах.

З питань, що виникають в процесі роботи Електронного кабінету можна звертатись за телефоном гарячої лінії 0 800 501 007 (напрямок 0).