Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків з питань запобігання корупції за перше півріччя 2024 року

опубліковано 23 липня 2024 о 09:29

Упродовж звітного періоду співробітниками уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків (далі – Міжрегіональне управління) організовано та проведено 8 організаційно-роз’яснювальних заходів (розміщення публікацій на субсайті вебпорталу ДПС, проведення лекцій), а також прийнято участь в п’яти семінарах, організованих Національною школою суддів, присвячених питанням дотримання вимог антикорупційного законодавства України. Надавалась методична та консультаційна допомога структурним підрозділам Міжрегіонального управління (5 заходів) та його окремим працівникам (понад 150 консультацій), у тому числі з питань заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.

З метою належного проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи із запобігання, виявлення та протидії корупції, підвищення рівня обізнаності в питаннях антикорупційного законодавства працівників структурних підрозділів Міжрегіонального управління уповноваженим підрозділом систематично, щомісяця, організовуються навчальні заходи з антикорупційної тематики.

Протягом першого півріччя 2024 року проведено 7 навчальних заходів з питань дотримання вимог фінансового контролю, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання заборон та обмежень, встановлених антикорупційним законодавством, дотримання Правил етичної поведінки, виконання Антикорупційної програми ДПС на 2023 – 2025 роки.

Здійснено перевірку факту подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, за 2021 та 2022 роки, строк подання яких закінчився 31 січня 2024 року, та 2023 рік, строк подання яких закінчився 31 березня 2024 року, посадовими особами Міжрегіонального управління (у т.ч. звільненими), а також декларацій кандидатів та при звільненні. Виявлено 35 фактів неподання/несвоєчасного подання декларацій. Про зазначені факти повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – Національне агентство).

Забезпечено розгляд інформації про можливі порушення працівниками Міжрегіонального управління вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та вжито відповідні заходи, у тому числі проведено перевірку управління податкового аудиту з питання організації роботи із запобігання та виявлення корупції, а саме дотримання вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів за період 2022 - 2023 роки, за результатами якої робота управління в даному напрямку визнана недостатньою. Фактів вчинення дій, прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів не встановлено. Одна особа притягнута до дисциплінарної відповідальності. У зв’язку із кадровими змінами та змінами в штатному розписі управління податкового аудиту, вжито заходів щодо приведення у відповідність до вимог чинного законодавства та нормативних документів ДПС врегулювання конфлікту інтересів у одного працівника управління.

Отримано одне повідомлення викривача щодо порушення вимог фінансового контролю, яке направлено за належністю до Національного агентства.

Здійснювався розгляд звернень, скарг і повідомлень громадян, юридичних осіб та правоохоронних органів щодо можливого порушення антикорупційного законодавства працівниками Міжрегіонального управління. 

За матеріалами Державного бюро розслідувань ініційовано перевірку щодо витоку інформації з інформаційно-комунікаційних систем ДПС. 

Фактів порушення вимог антикорупційного законодавства, в тому числі вчинення дій в умовах конфлікту інтересів, правил етичної поведінки працівниками Міжрегіонального управління протягом звітного періоду не встановлено.