Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Форма звіту про контрольовані іноземні компанії, відповідальність за неподання (несвоєчасне подання) звіту

, опубліковано 25 березня 2024 о 16:12

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє: звіт про контрольовані іноземні компанії може бути повним або скороченим.

Повний звіт про контрольовані іноземні компанії подається контрольованими особами разом з власною декларацією про майновий стан і доходи фізичних осіб, додатком КІК до декларації та перекладеною на українську мову звітністю іноземної компанії (якщо звітність підготовлена на англійській мові її переклад не вимагається).

Скорочений звіт про контрольовані іноземні компанії подається контрольованими особами в тому випадку, якщо на момент подачі звітності по контрольованим іноземним компаніям, ще не подано звітність у відповідній іноземній юрисдикції.

У випадку подання скороченого звіту про контрольовані іноземні компанії, контрольована особа зобов’язана подати повний звіт до 31 грудня року наступного за звітним.

Куди та як надсилається звіт про контрольовані іноземні компанії

До контролюючого органу за основним місцем обліку фізичної особи – резидента та основним місцем обліку юридичної особи – резидента засобами електронного зв’язку в електронній формі з електронним цифровим підписом через особистий податковий кабінет.

Відповідальність за неподання (несвоєчасне подання) звіту про контрольовані іноземні компанії.

Неподання контролюючою особою звіту про контрольовані іноземні компанії:

- штраф в розмірі 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Несвоєчасне подання контролюючою особою звіту про контрольовані іноземні компанії:

- штраф в розмірі одного розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, за кожен календарний день неподання, але не більше 50 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року .

Невідображення контролюючою особою у звіті про контрольовані іноземні компанії відомостей щодо наявних контрольованих іноземних компаній та/або неповне невідображення інформації щодо наявних контрольованих іноземних компаній:

- штраф в розмірі 3 відсотків суми доходу контрольованих іноземних компаній або 25 відсотків скоригованого прибутку контрольованої іноземної компанії за відповідний рік, не відображених у звіті про контрольовані іноземні компанії, залежно від того, яке з таких значень є більшим, але не більше 1000 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, за кожен факт невідображення контрольованої іноземної компанії та/або за всі невідображені суми.