Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни до додатка PI до рядка 03 PI Декларації з податку на прибуток

, опубліковано 22 лютого 2024 о 14:33

Зміни стосуються особливостей оподаткування протягом дії воєнного стану, запроваджених Законом України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану», а саме визначення податкових різниць.

Так, у новій редакції викладено рядок 4.1.5.1 і додано новий рядок 4.1.5.2.     

Отже, відповідно до нової редакції п. 41 підрозд. 4 розд. XX «Перехідні положення» Кодексу, визначено різниці для збільшення фінансового результату до оподаткування на суму:

- доходу, отриманого як плата за товари (роботи, послуги), відвантажені (надані) під час перебування на спрощеній системі, вартість яких згідно з НП(С)БО/ МСФЗ визнали у складі доходу під час перебування на такій системі;                                                                                               '

- собівартості таких відвантажених (наданих) товарів (робіт, послуг), що врахували у податковому (звітному) періоді у складі витрат згідно з НП(С)БО/ МСФЗ.

Та оновлено різниці для зменшення фінансового результату на суму:

- собівартості товарів (робіт, послуг), відвантажених (наданих) під час перебування платника на спрощеній системі, які було враховано у складі витрат згідно з нормами НП(С)БО чи МСФЗ;

- доходу, визнаного згідно з нормами НП(С)БО чи МСФЗ, у вигляді вартості в частині суми попередньої (авансової) оплати таких товарів (робіт, послуг), які платник отримав, перебуваючи на спрощеній системі, та оподаткував єдиним податком.