Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Який розмір річної плати за ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами, та на який термін видається така ліцензія?

, опубліковано 20 лютого 2024 о 10:38

Який розмір річної плати за ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами, та на який термін видається така ліцензія?

Відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» із змінами і доповненнями, річну плату за ліцензії на право оптової торгівлі встановлено у розмірі:

алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту) – 500000 гривень;
тютюновими виробами – 500000 гривень;
сидром та перрі (без додання спирту) – 780 гривень;
виключно пивом для виробників пива з обсягом виробництва до 3000 гектолітрів на рік та алкогольними напоями для малих виробництв дистилятів – 30000 гривень, обсяг виробництва розраховується з дня внесення плати за ліцензію до дня внесення наступного платежу;
алкогольними напоями без додавання спирту (винами виноградними, винами плодово-ягідними, напоями медовими), виробленими з виноматеріалів власного виробництва, отриманих шляхом переробки придбаних плодів, ягід, винограду, меду, за умови що придбані плоди, ягоди, виноград, мед мають виключно українське походження, для малих виробництв виноробної продукції – 30000 гривень.

Ліцензії на право оптової торгівлі видаються терміном на п’ять років уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади.