Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільний захід фахівців Міжрегіонального управління та здобувачів вищої освіти

, опубліковано 08 грудня 2023 о 13:34

У Східному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків (далі – Міжрегіональне управління) відбулась зустріч зі студентами кафедри права Університету імені Альфреда Нобеля у формі гостьової лекції.

Спікерами зустрічі виступили спеціалісти управління правового забезпечення та відділу податкового боргу Міжрегіонального управління. Зустріч відбулась з метою формування податкової культури у майбутніх платників податків, а також для ознайомлення з повноваженнями ДПС, особливостями судового супроводження податкових справ та практичними порадами у сфері реалізації державної податкової політики.

Студентам було запропоновано багато цікавих кейсів з реалізації податкової політики на прикладі судової практики на користь податкового органу. Приділено увагу міжнародному досвіду в податковому супроводженні великих платників податків, який реалізовано та впроваджено в податковому законодавстві України. Розповіли про виникнення податкового боргу та вчинення дій щодо стягнення заборгованості, заявлення кредиторських вимог, порушення процедури банкрутства та погашення податкового боргу серед платників.

Здобувачі вищої освіти мали змогу поспілкуватись з фахівцями  Міжрегіонального управління та поставити запитання.