Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У розділі «Онлайн-навчання» розміщено нові матеріали для платників

опубліковано 24 листопада 2023 о 15:33

У розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали.

У підрозділі «Рентна плата» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/rentna-plata/) доступний відеоматеріал на тему: «Про порядок заповнення розрахунку з рентної плати за спеціальне використання поверхневих вод для потреб водного транспорту» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/rentna-plata/rentna-plata-za-spetsialne-vikoristannya-vodi/podatkova-zvitnist/poryadok-skladennya-ta-vnesennya-zmin/726196.html).

Підрозділ «Податок на прибуток підприємств» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-pributok-pidpriemstv) доповнено інформацією «Порядок включення організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій»( https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-pributok-pidpriemstv/728374.html).

Підрозділ «Податок на додану вартість»( https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-dodanu-vartist/) – «Бюджетне відшкодування сум ПДВ платникам у разі анулювання реєстрації платника податку на додану вартість»( https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-dodanu-vartist/yuridichni-osobi/osoblivosti-spravlyannya-podatku-zboru/727134.html).

У підрозділі «Податок на доходи фізичних осіб» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-dohodi-fizichnih-osib) розміщено матеріал «Особливості застосування права платника податку на податкову знижку» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-dohodi-fizichnih-osib/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan/729099.html).

Підрозділ «Сплата податків та єдиного внеску, повернення платежів з бюджету» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/splata-podatkiv-ta-edinogo-vnesku--povernennya-platejiv-z-byudjetu/) доповнено матеріалом «До уваги платників!» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/splata-podatkiv-ta-edinogo-vnesku--povernennya-platejiv-z-byudjetu/zapovnennya-rekvizitiv-platijnoi-instruktsii/729288.html).

У підрозділі «Перегляд рішень територіальних органів ДПС у встановленому законодавством порядку»( https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/pereglyad-rishen-teritorialnih-organiv-dps/) розміщено матеріал «Аналіз причин, що слугували підставами для задоволення/залишення без задоволення скарг платників податків» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/pereglyad-rishen-teritorialnih-organiv-dps/analiz-prichin--scho-sluguvali-pidstavami-dlya-zadovolennya/729467.html).

У підрозділі «Застосування РРО/ПРРО»( https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/zastosuvannya-rro-prro/) – «Щодо фіскалізації розрахунків платниками єдиного податку» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/zastosuvannya-rro-prro/729805.html).

Підрозділ «Інші платежі, що сплачуються до державного бюджету» (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/inshi-plateji/) доповнено матеріалом «До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що здійснюють операції з експорту товарів!»( https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/inshi-plateji/valyutniy-naglyad/730060.html)

Розділ «Онлайн-навчання» мобільний. Він доповнюватиметься новими підрозділами відповідно до потреб платників податків. Вся інформація викладена у відео, презентаційних та текстових матеріалах, які постійно оновлюються та доповнюються.

Загалом на сьогодні розділ «Онлайн-навчання» містить понад 240 відео, текстових та презентаційних матеріалів.