Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС продовжує міжнародну співпрацю зі шведськими колегами

, опубліковано 13 листопада 2023 о 15:34

У межах програми візиту делегації Швеції на чолі з Міністром фінансів Швеції пані Елізабет Свантессон до України та за участі  Надзвичайного та Повноважного Посла Королівства Швеції в Україні пана Мартіна Оберга  відбулась зустріч з в. о. Голови Державної податкової служби України Тетяною Кірієнко.

Тетяна Кірієнко подякувала за плідне співробітництво з Податковою агенцією Швеції,  що здійснювалось у межах укладеного меморандуму та проєкту «Шведсько-українське партнерство для сучасної та ефективної податкової служби – METS». Зокрема, саме завдяки шведським колегам та SIDA (Styrelsen för Internationellt Utvecklingssamarbete) було проведено незалежне Глобальне опитування платників податків, результати якого були презентовані  (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/654761.html) на початку 2023 року.

«Державна податкова служба України високо оцінює результати співробітництва податкових служб Швеції та України щодо обміну досвідом та імплементації в ДПС міжнародних практик за компонентами управління персоналом та орієнтації на платника податків, у тому числі практик проведення незалежних опитувань. Ми працюємо над подовженням  нашої співпраці, її розширенням у контексті інтеграції України в ЄС та отримання практичних знань і досвіду реалізації інтеграційних процесів у нормативній та ІТ сферах», ­­­– зазначила Тетяна Кірієнко.

За результатом зустрічі Міністр фінансів Швеції Елізабет Свантессон висловила підтримку подовженню співробітництва податкових органів та засвідчила готовність у сприянні цьому процесу.