Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проставлення апостиля на офіційних документах, виданих ДПС: що необхідно знати?

опубліковано 09 травня 2023 о 16:53

Правила проставлення апостилю затверджені наказом Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішних справ України, Міністерства освіти та науки України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України від 17 березня 2023 року № 125/209/293/139/999/5 "Про затвердження Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 21 березня 2023 року № 478/39534.

Відповідно до Правил зазначеного наказу апостиль проставляється на вимогу особи, яка підписала документ, або на вимогу фізичної/юридичної особи (їх представників).

Для проставляння апостилю заявник подає: 

оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його засвідчену в установленому порядку копію; 

документ про оплату послуги з проставлення апостиля або документ, що підтверджує право на звільнення від сплати, чи його копію, засвідчену в установленому порядку; 

заяву від особи, яка подає такі документи (у заяві щодо проставлення апостиля необхідно зазначити назву документа (документів), що надсилається до ДПС для проставлення апостиля, та країну призначення використання такого документа (документів).

Перелік держав - учасниць Конвенції знаходиться на сайті Гаазької конвенції з міжнародного приватного права, який є на сьогодні актуальним

Більш детально за посиланням:

https://evp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/669715.html