Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рішення про врахування таблиці даних платник податку отримав 15.03.2023, проте реєстрація податкової накладної з номенклатурою товару за кодом УКТЗЕД, зазначеного в таблиці даних платника податку, зупинена в Реєстрі на підставі пункту 1 Критеріїв ризиково

, опубліковано 24 квітня 2023 о 16:24

Рішення про врахування таблиці даних платник податку отримав 15.03.2023, проте реєстрація податкової накладної з номенклатурою товару за кодом УКТЗЕД, зазначеного в таблиці даних платника податку, зупинена в Реєстрі на підставі пункту 1 Критеріїв ризиковості здійснення операцій 15.03.2023. Чому так відбувається?

Відповідно до пункту 16 Порядку № 1165 комісія регіонального рівня приймає рішення про врахування (неврахування), яке надсилається платнику податку в порядку, встановленому статтею 42 Кодексу.

Після цього дана таблиця даних платника податку проходить процеси верифікації, валідації та тільки після цього розпочинає свою роботу.

У випадку, якщо платник податку направить таблицю даних платника податку до ДПС і вона буде врахована комісією контролюючого органу, тоді такі податкові накладні/розрахунки коригування, які такий платник складає і направляє на реєстрацію до Реєстру, не повинні підпадати під автоматизований моніторинг відповідності податкової накладної/розрахунку коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, тобто їх реєстрація не повинна бути зупинена. Це стосується тільки тих податкових накладних/розрахунків коригування, у номенклатурі яких зазначено коди товарів/послуг, наведені у діючій таблиці даних платника податку.