Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як заповнюється графа «Порядковий номер за рік за видом декларації» податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)?

, опубліковано 27 березня 2023 о 13:06

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності), затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація).
Згідно з приміткою 2 до Декларації у графі «Порядковий номер за рік за видом декларації» рядка 1 загальної частини Декларації зазначається номер Декларації арабськими цифрами, починаючи з 1 (одиниці), послідовно у порядку зростання кількості поданих з початку року Декларацій.
Тобто, Декларації з позначкою «земельний податок» нумеруються окремо від декларацій з позначкою «орендна плата» незалежно від типу Декларацій (звітна, нова звітна, уточнююча). При цьому окрема нумерація ведеться по кожному контролюючому органу до якого платник плати за землю подає Декларацію.
Наприклад, якщо платник земельного податку подає першу звітну Декларацію з позначкою «земельний податок», то у графі «Порядковий номер за рік за видом декларації» проставляється «1». При поданні протягом року уточнюючої Декларації з позначкою «земельний податок» у графі «Порядковий номер за рік за видом декларації» проставляється «2».
Якщо платник земельного податку подає Декларації з позначкою «земельний податок» до декількох контролюючих органів, то повинна вестись окрема нумерація Декларацій за їх видом (земельний податок, орендна плата) по кожному з таких органів.