Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До загального фонду держбюджету у лютому надійшло понад 6,9 млрд грн акцизного податку

, опубліковано 16 березня 2023 о 14:52

Продовжує зберігатися позитивна динаміка в надходженнях акцизного податку до загального фонду держбюджету.

Так, у лютому 2023 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) у сумі понад 6,9 млрд грн. Це складає 115,5 відс. від доведеного показника доходів (6 млрд грн). Додатково надійшло 928,9 млн грн, у тому числі з лікеро-горілчаної продукції – 374,4 млн грн та з тютюнових виробів – 380,8 млн гривень.

Порівняно з минулим роком сплата акцизного податку до загального фонду зросла на 1,3 млрд грн, або на 23,6 відс., у тому числі за рахунок додаткових надходжень з ввезених тютюнових виробів (0,8 млрд гривень). Це відбулось, зокрема, внаслідок підвищення ставок акцизного податку та впливу антифорстолінгових обмежень щодо обсягів продажу марок акцизного податку та обсягів реалізації тютюнових виробів, які були запровадженні та діяли у жовтні – грудні 2022 року та сприяли недопущенню значного збільшення обсягів реалізації/ввезення напередодні підвищення ставок акцизного податку.

Надходження акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі алкогольних напоїв, а також  реалізації виробниками та/або імпортерами, у тому числі в роздрібній торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, у лютому 2023 року склали 952,4 млн грн, що у 2,1 раза більше ніж у лютому 2022 року (443,3 млн грн).