Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС розʼяснили особливості оподаткування резидентів Дія Сіті

, опубліковано 23 лютого 2023 о 08:00

Представники Державної податкової служби України спільно з фахівцями Міністерства цифрової трансформації України взяли участь у семінар-нараді з питань оподаткування резидентів Дія Сіті.

Під час заходу були надані відповіді на найактуальніші запитання від резидентів Дія Сіті. Учасники роз’яснили особливості оподаткування при застосуванні такого правового режиму. Мова йшла, зокрема, про порядок переходу на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на прибуток на особливих умовах та відмови від такого режиму, терміни подання заяв на його застосування тощо.

Також фахівці ДПС поінформували про застосування пільгових ставок податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску.

Корисними для учасників стали коментарі податківців щодо подання та заповнення податкової декларації з податку на прибуток підприємств резидентами Дія Сіті. Увагу було акцентовано на змінах до форми зазначеної декларації та на конкретних прикладах надано рекомендації щодо її заповнення. Також, враховуючи запитання від платників, було надано розʼяснення щодо заповнення окремих рядків додатку Дія до декларації.

Враховуючи важливість питань, які порушувалися під час зустрічі, ДПС і надалі долучатиметься до проведення таких семінарів для бізнесу, під час яких надаються фахові консультації та рекомендації для виконання платниками своїх податкових зобовʼязань.