Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тетяна Кірієнко: Успішні практики литовських колег дозволять нам обрати вірну та ефективну стратегію впровадження євроінтеграційних змін

, опубліковано 27 жовтня 2022 о 16:15

У рамках третього дня візиту до Литви представники ДПС у складі урядової делегації продовжили роботу за визначеними напрямами, а також зустрілися з представниками Офісу Уряду Литви.

«Досвід і підтримка наших колег та партнерів надзвичайно важливі і корисні для ДПС. Фахові рекомендації та успішні міжнародні практики, з якими ми ознайомились під час візиту до Литовської Республіки, дозволять ДПС обрати вірну стратегію і оптимальний шлях впровадження змін у напрямі євроінтеграції. Ми щиро вдячні нашим литовським колегам за відкритість, щирість, підтримку та незмінно плідну співпрацю», – зазначила в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко.

За час візиту українські податківці ознайомились з напрацюваннями литовських колег не лише у сферах податкового адміністрування та ІТ-забезпечення, а й у напрямі покращення обслуговування платників. Зокрема, з останніми розробками у сфері електронних послуг для платників податків, спроможностями та функціоналом податкових інформаційних (контактних) центрів і системи оцінки якості послуг.

За результатами роботи делегації ДПС напрацьовано дієві ініціативи у сфері європейської інтеграції, яка активно підтримується проєктом EU4PFM, та імплементації стандартів ОЕСР, а також визначені ключові напрями подальшої розбудови українсько-литовського співробітництва у податковій сфері.