Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи коригуються показники акцизної накладної, складеної на обсяги пального, які обліковуються в СЕАРП та СЕ на кінець року та не перевищують розміру облікової різниці на підставі бухгалтерської довідки?

, опубліковано 27 жовтня 2022 о 14:40

Чи коригуються показники акцизної накладної, складеної на обсяги пального, які обліковуються в СЕАРП та СЕ на кінець року та не перевищують розміру облікової різниці на підставі бухгалтерської довідки? 

Відповідно до п. 48 Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 року № 408 із змінами і доповненнями (далі – Порядок № 408) на обсяги пального, що не перевищують розміру облікової різниці, які обліковуються в системі електронного адміністрування пального та спирту етилового, платник акцизного податку має право скласти в одному примірнику та зареєструвати акцизну накладну в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) не рідше одного разу на календарний рік на підставі бухгалтерської довідки за попередній календарний рік не пізніше 31 січня поточного календарного року.

Згідно п. 1 розд. IV Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 27.11.2020 № 729 показники акцизної накладної, складеної відповідно до пп. 48 – 49 Порядку № 408 на обсяги пального, які не перевищують обсяги облікової різниці, визначеної відповідно до п. 47 Порядку № 408 не коригуються. Розрахунки коригування акцизної накладної форми «П», в якій зазначено код операції «9» (облікова різниця внаслідок врахування обсягів пального, реалізованого з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі пальним, на яке отримано ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним, як обсягів пального у літрах, приведених до температури 15° C) не складаються та в ЄРАН не реєструються.