Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яким чином заповнюється таблична частина Додатка ЄСВ 1 до Податкової декларації про майновий стан і доходи членом фермерського господарства, який за результатами звітного року отримав дохід (прибуток) у грудні місяці, а в інших місяцях дохід відсутній?

, опубліковано 04 серпня 2022 о 15:43

Починаючи з 01.01.2022 члени фермерського господарства подають у складі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17 грудня 2020 року № 783) (далі – Наказ № 783), додаток ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток ЄСВ 1).

Відповідно до п. 5 розд. ІV Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої Наказом № 783, член фермерського господарства, який за результатами року отримав дохід (прибуток) у грудні місяці, а в інших місяцях дохід відсутній, табличну частину розд. 9 Додатка ЄСВ 1 до Декларації заповнює наступнимчином:

у графі 3 «Сума чистого доходу (прибутку), заявлена в декларації/Частка розподіленого доходу» в рядку звітного місяця «грудень» зазначає розподілений дохід (прибуток) від чистого прибутку фермерського господарства, отриманий у грудні, а в інших рядках звітного періоду (січень – листопад) проставляються нулі;

у графі 4 «Сума, на яку нараховується єдиний внесок з урахуванням максимальної величини» у рядку за грудень місяць відображає дохід, зазначений у графі 3, але в межах максимальної величини, на яку нараховується єдиний внесок, в інших рядках звітного періоду (січень – листопад) проставляються нулі.

Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску – максимальна сума доходу застрахованої особи на місяць, що дорівнює п’ятнадцяти розмірам мінімальної заробітної плати, встановленої законом, на яку нараховується єдиний внесок (п. 4 частини першої ст. 1 Закону № 2464);

у графі 5 – розмір єдиного внеску, встановлений Законом № 2464 (за січень-грудень);

у графі 6 – сума нарахованого єдиного внеску, розрахована шляхом множення суми, зазначеної у графі 4 таблиці, на розмір єдиного внеску в розрізі кожного місяця, зазначений у графі 5 (п.п. 10 п. 5 розд. ІV Інструкції).