Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Який порядок надсилання контролюючим органом, іншим органом державної влади, банком або фінансовою установою Повідомлення про виявлення факту, що свідчить про володіння юридичною особою – резидентом...

, опубліковано 16 травня 2022 о 11:52

Який порядок надсилання контролюючим органом, іншим органом державної влади, банком або фінансовою установою Повідомлення про виявлення факту, що свідчить про володіння юридичною особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі та за яким ідентифікатором?

Підпунктом 39 прим. 2.6.3 п. 39 прим. 2 6 ст. 39 прим. 2 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що у разі якщо будь-який контролюючий орган, інший орган державної влади, банк або фінансова установа виявили факти, що свідчать про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі, такий орган, банк або фінансова установа надсилають повідомлення про це центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.
З метою забезпечення спрощення процесів інформування та єдиного підходу у викладені інформації, ДПС розроблено примірну форму Повідомлення про виявлення факту, що свідчить про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі (далі – Повідомлення).
Повідомлення:
- подається щодо кожного факту окремо;
- надсилається не пізніше п’яти робочих днів з дня виявлення зазначених фактів;
- подається засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VІІ «Про електронні довірчі послуги» із змінами та доповненнями та від 22 травня 2003 року № 851-VІ «Про електронні документи та електронний документообіг» із змінами та доповненнями.
Також при формуванні електронної форми Повідомлення звітним періодом є місяць, в якому направляється повідомлення.
На офіційному вебпорталі ДПС (tax.gov.ua) у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів/Реєстр форм електронних документів розміщено електронну форму «Повідомлення про виявлення факту, що свідчить про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі» за ідентифікатором J1610101.