Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи дозволяється у період до припинення або скасування воєнного стану виробництво та імпорт тютюнових виробів, віднесених до коду УКТ ЗЕД 2402 20 90 20 ЗЕД, маркованих марками акцизного податку «тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) за доп

, опубліковано 12 травня 2022 о 12:25

Чи дозволяється у період до припинення або скасування воєнного стану виробництво та імпорт тютюнових виробів, віднесених до коду УКТ ЗЕД 2402 20 90 20 ЗЕД, маркованих марками акцизного податку «тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням вітчизняні» - «ТВЕН В», «тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням імпортні» - «ТВЕН І»?

Відповідно до п.п. 69.8 п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) на період до припинення або скасування воєнного стану дозволяється виробництво та імпорт тютюнових виробів, віднесених до коду 2402 20 90 20 згідно з УКТ ЗЕД маркованих марками акцизного податку «тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням вітчизняні» - «ТВЕН В», «тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням імпортні» - «ТВЕН І», у разі якщо ставка акцизного податку є однаковою.
     Обіг маркованих відповідно до п.п. 69.8 п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ тютюнових виробів здійснюється до їх повної реалізації кінцевому споживачу.