Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах

, опубліковано 10 травня 2022 о 09:05

Цей Порядок визначає механізм зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах до відповідних бюджетів місцевого самоврядування.

ДПС надає Казначейству частки для зарахування акцизного податку до відповідних бюджетів місцевого самоврядування згідно із структурою та форматом даних, визначеними відповідним протоколом обміну інформацією між ДПС та Казначейством.

Казначейство після отримання часток на відповідний період здійснює розподіл акцизного податку, в тому числі акумульованого на рахунках Казначейства, відкритих для зарахування інших коштів, тимчасово віднесених до надходжень місцевих бюджетів, відповідно до формули, зазначеної у пункті 2 цього Порядку.

У звітності про виконання загального фонду місцевих бюджетів операції щодо зарахування акцизного податку відображаються за відповідним кодом класифікації доходів бюджету.

Більш детально про визначення обсягу акцизного податку, що підлягає зарахуванню до відповідного місцевого бюджету та частки для зарахування до і-того бюджету місцевого самоврядування можна ознайомитися за посиланням:

https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-zarahuvannya-akciznogo-podatku-z-realizaciyi-subyektami-gospodaryuvannya-rozdribnoyi-t30522