Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як визначати, під час воєнного стану, податкові зобов’язання з ПДВ відповідно до п. 198.5 ст. 198 ПКУ при формуванні податкового кредиту за операціями з придбання товарів/послуг, що призначаються для використання в неоподатковуваних ПДВ операціях, на підс

, опубліковано 28 квітня 2022 о 09:05

Розрахунок податкових зобов’язань з ПДВ відповідно до п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями з податку на додану вартість (далі - ПДВ) товарами/послугами, що використовуються в неоподатковуваних ПДВ операціях, що включені до складу податкового кредиту на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, та які не підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) податковими накладними чи розрахунками коригування доцільно здійснювати на підставі бухгалтерської довідки.

При цьому, після завершення дії воєнного стану платники зобов’язані забезпечити реєстрацію в ЄРПН всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відтермінована на час дії військового стану, а всі податкові зобов’язання та податковий кредит, задекларовані платниками під час дії такого воєнного стану на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, підлягають обов’язковому уточненню (приведенню у відповідність) з урахуванням даних податкових накладних та розрахунків коригування, зареєстрованих в ЄРПН.