Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно перереєструвати РРО за новим місцем ведення діяльності?

, опубліковано 05 квітня 2022 о 10:51

У разі зміни адреси господарської одиниці РРО потрібно перереєструвати, тому що це формально є іншою господарською одиницею.

У разі перереєстрації з метою використання РРО в іншій господарській одиниці відповідно до п.1 глави 3 розділу ІІ Порядку реєстрації № 547,  суб'єктом господарювання або представником суб’єкта господарювання надаються реєстраційна заява з позначкою "Перереєстрація" та реєстраційне посвідчення.

Після отримання належним чином оформлених документів у разі відсутності підстав для відмови посадова особа контролюючого органу не пізніше двох робочих днів з дня подання реєстраційної заяви проводить перереєстрацію РРО шляхом внесення змін до даних інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС розміщує в Електронному кабінеті в електронній формі та/або видає суб'єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення.

Нагадуємо про необхідність подання суб’єктом господарювання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП, яке містить інформацію про цю господарську одинцю, зокрема, її назву та адресу місцезнаходження.