Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переваги обслуговування великих платників податків у Східному міжрегіональному управлінні ДПС

, опубліковано 19 січня 2022 о 07:56

Про формат роботи з великими платниками податків розповів для ЗМІ начальник Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Богдан Катрушин.

«Обслуговування великих платників ґрунтується на створенні максимальної зручності для платників податків, високій якості податкового адміністрування, комплексного й оперативного вирішення існуючих питань. Фахівцями нашого управління напрацьовано безцінний досвід податкового адміністрування великого бізнесу, глибокі знання не тільки чинного законодавства, а й галузевої специфіки діяльності кожного платника. І головне  - здобуто довіру великих платників», - зазначив Богдан Катрушин.

За його словами, платники податків, які перебувають на обліку в Східному управлінні, уже оцінили значні переваги податкового сервісу. Коментуючи питання взяття на облік підприємств, великих корпорацій об’єкти оподаткування яких розташованій на всій території України, слід зазначити наступне. Реєстр великих платників податків на 2022 рік затверджено наказом ДПС від 24.09.2021 № 838. Структурні підрозділи Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків обслуговують з початку цього року 305 платників. Ці підприємства для зручності їх адміністрування та надання комплексу послуг супроводжуються за галузевим спрямуванням, що усуває дублювання функцій. Міжрегіональне управління здійснює податкове адміністрування підприємств гірничо-металургійної сфери, виробничої сфери та невиробничої сфери, металургійної та добувної галузі, машинобудівної та інших виробничих сфер, торгівельних підприємств та підприємств сфери надання послуг, паливно-енергетичного комплексу .

«Успіх будь якої організації залежить перш за все від її колективу. Якісний рівень виконання завдань, що поставлені перед Східним МУ ДПС ВПП забезпечується завдяки високому професійному кадровому складу, надійному та злагодженому колективу, який повністю укомплектовано. Ми завжди відкриті до конструктивного діалогу з бізнесом, результатом якого буде сумлінна сплата податків. Від цього залежить стабільність наповнення бюджетів, фінансування соціальної сфери та інших потреб держави. Так, упродовж 2021 року до Зведеного бюджету України від великих платників Сходу надійшло 88522,4 млн грн, що на 44158,5 млн грн або у 2 рази більше надходжень 2020 року (44363,9 млн гривень). Надходження до державного бюджету упродовж 2021 року від платників склали 80359,0 млн грн, що вдвічі або на 39905,7 млн грн перевищує фактичні надходження 2020 року (40453,3 млн грн)», - повідомив Богдан Катрушин.

Звертаємо увагу платників податків, що Міністерством фінансів України наказом від 12.01.2022 № 7 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо окремих питань обліку платників податків. Узагальнюючу податкову консультацію розміщено за посиланням:https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/uzagalnyuyuchi-podatkovi-konsultatsii/77072.html.

Великі платники мають можливість звертатися до компетентного фахівця – координатора по усьому спектру проблемних питань, які виникають під час декларування та сплати податків, що в свою чергу сприяє підвищенню якості обслуговування великих платників та збільшенню платежів до всіх рівнів бюджетів.

Дізнатися про закріплення координаторів платники можуть за посиланням: https://evp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/553980.html

«Обслуговування великих платників податків має низку переваг, основною з яких є можливість оперативно вирішувати нагальні питання. Обговорення актуальних питань законодавства з представниками податкової служби є доволі цінними для лідерів української економіки та дає змогу досягти розумного балансу між інтересами великого бізнесу та держави», - зазначив Богдан Катрушин.