Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На яких вебпорталах оприлюднюються набори даних з Реєстру платників податків – нерезидентів у формі відкритих даних?

, опубліковано 08 грудня 2021 о 16:34

     Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 із змінами та доповненнями затверджено Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних (далі – Положення), яким визначені вимоги до формату і структури наборів даних, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, періодичність оновлення та порядок їх оприлюднення, а також перелік таких наборів даних.
     Розпорядники інформації згідно з Положенням завантажують у формі відкритих даних набір даних, визначений у переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, згідно з додатком «Перелік наборів даних, які підлягають оприлюдненню у форматі відкритих даних» до Положення, та будь-які інші наявні дані, що відповідають визначенню публічної інформації у формі відкритих даних (п. 3 Положення).
     Державна податкова служба України забезпечує виконання та оприлюднення у формі відкритих даних набори даних згідно з додатком до Положення, зокрема, Реєстр платників податків – нерезидентів на Єдиному державному реєстраційному вебпорталі відкритих даних (https://data.gov.ua/) та офіційному вебпорталі ДПС (tax.gov.ua). Доступ до зазначених вебпорталів є безоплатним та вільним.
     Пошук відкритих даних Реєстру платників податків – нерезидентів на офіційному вебпорталі ДПС здійснюється за посиланням: Головна>Відкриті дані>Реєстр платників податків – нерезидентів, де відображається, зокрема інформація:
     стислий опис змісту набору даних (дані з Реєстру платників податків – нерезидентів: 1) податковий номер нерезидента; 2) найменування платника податків – нерезидента; 3) дата включення до Реєстру платника податків – нерезидента);
     дата і час першого оприлюднення набору даних;
     дата і час внесення останніх змін до набору даних;
     дата і актуальність даних у наборі даних;
     періодичність оновлення набору даних (щомісячно);
     версії даних (дозволяє завантажити файли з відкритими даними Реєстру платників податків – нерезидентів).
     Пунктом 4 Положення визначено, що набори даних завантажуються та регулярно оновлюються розпорядником інформації на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних.
     У разі внесення змін до переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, розпорядник інформації у місячний строк з дати набрання чинності такими змінами здійснює їх завантаження та подальше оновлення на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних.