Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своєчасна сплата ЄСВ – захищені соціальні гарантії для кожного

, опубліковано 09 грудня 2021 о 09:30

Про сплату великими платниками податків єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування розповіла для ЗМІ в.о. начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Валентина Моренко.

За її словами упродовж 11 місяців 2021 року платники податків, які знаходяться на обліку Східного МУ, сплатили 20027,4 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 1893,2 млн грн або на 10,4 відсотків більше, ніж у січні-листопаді 2020 року.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у листопаді 2021 року становлять 1916,4 млн грн, що перевищують фактичні надходження листопада минулого року (1681,7 млн грн) на 234,7 млн грн або на 14,0 відсотків.

«Відповідно до чинного законодавства єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Державною податковою службою приділяється особлива увага погашенню заборгованості з ЄСВ, який формує дохідну частину Пенсійного фонду України. Право на соціальний захист гарантує громадянам своєчасна сплата ЄСВ. Несвоєчасно сплачені кошти в бюджет – це неотримані пенсії, недофінансовані медицина, освіта, культура та інші соціальні виплати громадянам. За наявності у платника одночасно зобов’язань зі сплати ЄСВ, зобов’язань по сплаті податків та інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами - сплата єдиного внеску виконується в першу чергу і має пріоритет перед усіма іншими, крім зобов’язань з виплати заробітної плати», - зазначила Валентина Моренко.