Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники Сходу вдвічі збільшили надходження до місцевих бюджетів

, опубліковано 08 грудня 2021 о 13:15

«Якісний податковий супровід та обслуговування ми забезпечуємо всім платникам. Саме сервіс та діалог значною мірою впливають на ситуацію зі сплатою податків, тому ми постійно спілкуємося з представниками соціально-відповідального бізнесу. Наповнення місцевих бюджетів залежить від багатьох чинників: прогнозування надходжень, встановлення та затвердження ставок та пільг при оподаткуванні, адміністрування та контролю за повнотою та своєчасністю сплати податків і зборів до місцевих бюджетів», - повідомила в.о. начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Валентина Моренко.

За її словами, динаміка надходжень порівняно з попереднім роком має позитивний результат. Упродовж січня-листопада 2021 року великі платники податків Сходу сплатили до місцевих бюджетів 7838,3 млн грн, що на 4181,1 млн грн або вдвічі більше від показника відповідного періоду минулого року (3657,2 млн гривень).

Найбільше сплачено до місцевих бюджетів податку на прибуток у сумі 5286,0 млн грн та податку на доходи фізичних осіб у сумі 1821,1 млн гривень.

Крім того, великі платники податків перерахували 490,3 млн грн плати за землю та 166,4 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

У листопаді поточного року до місцевих бюджетів надійшло 1701,9 млн грн, що на 1095,0 млн грн або у 2,8 разів більше, ніж у листопаді 2020 року (606,9 млн гривень).