Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося засідання «круглого столу» з платниками податків щодо одноразового декларування активів

, опубліковано 29 листопада 2021 о 13:23

В рамках роз’яснювальної роботи відбулося засідання «круглого столу» в.о. заступника начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Юрія Назаренка з представниками великих підприємств.

Темою заходу було «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичними особами.

Юрій Назаренко відмітив, що наразі триває кампанія добровільного декларування. Усі бажаючі резиденти та нерезиденти до 01 вересня 2022 року мають можливість легалізувати свої активи.

В.о. заступника начальника зауважив, що добровільне декларування – це реальний шлях для легалізації активів та наголосив, що подання декларації є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Під час зустрічі Юрій Назаренко розповів також про  активи, які підлягають декларуванню, розрахунок бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування та порядок подання декларації.

Нагадуємо, з інформацією щодо порядку декларування фізичними особами належним їм активів можна ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya

Крім того, звернуто увагу присутніх на актуальність сервісу «Електронний кабінет» для суб’єктів господарювання і громадян та нагадав, що з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням може використовувати для сплати грошових зобов’язань.

Наприкінці заходу учасники мали можливість задати питання з одноразового декларування та отримати на них кваліфіковані відповіді.