Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Східному МУ ДПС по роботі з ВПП відбувся практичний онлайн-семінар

, опубліковано 26 листопада 2021 о 15:41

Днями, фахівці Криворізького управління податкового адміністрування підприємств Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків провели практичний онлайн-семінар (у дистанційному форматі на основі платформи Zoom) на тему: «Актуальні питання щодо оподаткування ПДВ та податку на прибуток». «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування».

У зазначеному семінарі взяли участь заступник начальника  Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Андрій Суббот, начальник Криворізького управління податкового адміністрування підприємств Наталія Бутенко, заступник начальника Криворізького управління - начальник відділу податкового адміністрування підприємств гірничо-добувної галузі Марина Єрмолай.

Спікерка заходу: начальник відділу податкового адміністрування підприємств металургійної галузі Криворізького управління Галина Костіна.

Розпочав онлайн-семінар Андрій Суббот, який по-перше привітав усіх учасників семінару та побажав міцного здоров’я та плідної співпраці.

Надалі, спікерка семінару розповіла про загальні норми законодавства щодо подання звітності з ПДВ та податку на прибуток, довела до відома платників окремі листи ДПС.  Розглянули найактуальніші питання та надали окремі роз’яснення щодо найпоширеніших порушень законодавства.

У ході заходу, окремим питанням було розглянуто питання щодо проведення кампанії одноразового декларування.

Андрій Суббот повідомив присутнім, що наразі триває кампанія одноразового (добровільного) декларування, у зв’язку з цим,  громадяни України мають можливість подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори.

Крім того, звернуто увагу присутніх на актуальність сервісу «Електронний кабінет» для суб’єктів господарювання і громадян та нагадав, що з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням може використовувати для сплати грошових зобов’язань.

Заступник начальника СМУ, окремо зазначив, що детальніше декларанти можуть ознайомитись з особливостями податкової амністії на сайті ДПС у банері одноразове добровільне декларування за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Наприкінці семінару в онлайн режимі податківці надали докладні відповіді усім бажаючим.