Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося засідання «Круглого столу» із платниками ПДВ

, опубліковано 24 листопада 2021 о 17:00

24 листопада, фахівцями Криворізького управління податкового адміністрування підприємств Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків проведено круглий стіл (у дистанційному форматі на основі платформи Zoom) із платниками ПДВ на тему: «Актуальні питання щодо складання звітності з ПДВ. Податкова амністія: Що декларувати?».

У засіданні круглого столу взяли участь заступник начальника  Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП Андрій Анатолійович Суббот та начальник Криворізького управління податкового адміністрування підприємств Наталія Олексіївна Бутенко.

Спікер: Заступник начальника Криворізького управління - начальник відділу Марина Петрівна Єрмолай.

Розпочинаючи засідання «круглого столу» заступник начальника  Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП Андрій Анатолійович Суббот наголосив, що ми запросили Вас для того, щоб обговорити найактуальніші питання, які виникають під час здійснення діяльності.

Враховуючи актуальність питань, платникам податків були надані вичерпні відповіді.

У ході заходу, присутнім повідомили, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року громадяни України мають можливість подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори.

Андрій Анатолійович Суббот надав роз’яснення учасникам заходу, які саме об’єкти підпадають під перелік добровільного декларування.

За його словами, об'єктами одноразового декларування можуть бути: валютні цінності, нерухоме майно, навіть об’єкти незавершеного будівництва, які не прийняті в експлуатацію, але майнові права на які належать декларанту, рухоме майно (транспортні засоби, предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби, пам’ятні банкноти та монети), частки чи паї у майні юридичних осіб, інші корпоративні права, майнові права на об'єкти інтелектуальної власності, цінні папери, права на отримання дивідендів, інші активи фізичної особи, у тому числі майно, банківські метали, що не розміщені на рахунках.

Заступник начальника СМУ, окремо зазначив, що детальніше декларанти можуть ознайомитись з особливостями податкової амністії на сайті ДПС у банері одноразове добровільне декларування за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Наприкінці зустрічі, Андрій Анатолійович Суббот зазначив, що Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків готове до наступного обговорення та опрацювання питань, які цікавлять великий бізнес.