Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники Сходу за підсумками декларування ПДВ за жовтень п.р. задекларували до сплати 2 319,6 млн гривень

, опубліковано 24 листопада 2021 о 13:06

Про підсумки декларування ПДВ за жовтень п.р. платниками Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків  розповів для ЗМІ начальник міжрегіонального управління Богдан Катрушин.

«Головне завдання нашого відомства – наповнювати державні скарбниці. Ми організовуємо свою роботу так, щоб збільшити надходження до бюджетів, покращити якість обслуговування платників та надання електронних послуг, зокрема електронних. Податок на додану вартість є одним з основних джерел наповнення державної скарбниці. За підсумками декларування ПДВ за жовтень п.р. задекларовано до сплати 2 319,6 млн гривень», - повідомив Богдан Катрушин.

За його словами зростання ПДВ досягнуто на 569 млн грн або на 32,5 відсотків в порівнянні з відповідним періодом минулого року (1750,6 млн грн). В порівнянні з попереднім періодом поточного року (1762 млн гривень) - на 557,6 млн грн або на 31,6 відсотків.

Найбільші суми задекларовані до сплати платниками груп АТБ та SKM/ДТЕК.

«Важливим правилом, установленим пунктом 6 розділу III Порядку подання Декларації з ПДВ, є відповідність даних, наведених у податковій звітності, даним бухгалтерського та податкового обліку платника. Доволі часто змінюються правила оподаткування тих чи інших операцій, системи адміністрування податку, тому суб’єктам господарювання важливо оновлювати знання про порядок заповнення Декларації. Платники податків мають можливість за допомогою електронного сервісу отримати інформацію про розбіжності, виявлені при заповненні декларації з ПДВ та її додатками. Це сприяє правильному і зручному обчисленню та своєчасній сплаті податків», - підсумував Богдан Катрушин.