Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Форма №20-ОПП: застосування штрафів при виявленні порушень термінів поданні повідомлень

, опубліковано 16 листопада 2021 о 09:58

Про застосування штрафів при виявленні під час документальної перевірки порушення термінів надання повідомлень за формою № 20-ОПП розповів для ЗМІ заступник начальника Східного МУ Андрій Суббот.

Як повідомив Андрій Суббот, повідомлення за  ф. № 20-ОПП надається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення або відкриття об`єктів оподаткування чи  об`єктів, пов`язаних з оподаткуванням, в орган ДПС по основному місцю обліку платника податків (п. 8.4 род. VIII Порядку № 1588).

У випадку неподання у строки та у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів для взяття на облік у відповідному контролюючому органі застосовується штраф на самозайнятих осіб у розмірі 340 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи - 1020 гривень. (  п. 117.1 ПКУ).

У разі неусунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 680 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи, - 2040 гривень.

«Платник податку зобов`язаний  подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП кожного разу після реєстрації, створення або відкриття нових об`єктів оподаткування чи  об`єктів, пов`язаних з оподаткуванням чи через які ведеться діяльність. У випадку виявлення порушення  термінів надання  кількох повідомлень за ф. № 20-ОПП, у тому числі під час документальної перевірки застосовуються штрафи по кожному такому факту у розмірах встановлених п.117.1 ПКУ», - зазначив Андрій Суббот.