Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків проведено практичний онлай-семінар

, опубліковано 28 жовтня 2021 о 15:46

Сьогодні, фахівці Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків провели практичний онлайн-семінар  за допомогою сервісу ZOOM  на тему: «Актуальні питання щодо подання звітності з ПДФО, ВЗ та ЄВ та огляд найпоширеніших порушень законодавства».

У зазначеному семінарі взяли участь в. о. начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Андрій Суббот, заступник начальника управління - начальник відділу податкового адміністрування  підприємств у галузі виробництва продовольчих товарів управління податкового адміністрування  підприємств виробничої сфери Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Наталія Мальована.

Спікерами з цього питання виступили головні державні ревізори - інспектори відділу податкового адміністрування  підприємств у галузі виробництва продовольчих товарів управління податкового адміністрування  підприємств виробничої сфери Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Інна Бабак та Лариса Гаврюшова.

Розпочав онлайн-семінар Андрій Суббот, який по-перше привітав усіх учасників семінару та побажав міцного здоров’я та плідної співпраці.

Надалі, спікери семінару розповіли про загальні норми законодавства щодо подання звітності з ПДФО, ВЗ та ЄВ, розглянули найактуальніші питання та надали окремі роз’яснення щодо найпоширеніших порушень законодавства, а саме:

- оподаткування доходів, отриманих ФОПами, місцезнаходженням (місцем проживання) яких є тимчасово окупована територія;

- помилки при наданні відомостей про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору (Додаток 4ДФ).

Також, приділили пильну увагу питанню щодо внесення змін до Порядку розгляду контролюючими органами скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу.

Надалі, експерти з податкового законодавства відповіли на запитання слухачів, які попередньо були надіслані на електрону адресу управління та наприкінці семінару в онлайн режимі надали докладні відповіді усім бажаючим.

Після проведеного заходу всім бажаючим були надіслані матеріали сьогоднішнього семінару в електронному вигляді.

Слід відмітити, що в умовах карантинних обмежень, такі заходи за допомогою дистанційних технологій дуже популярні, про це свідчить кількість учасників семінару.

Учасники заходу в свою чергу подякували податківцям за корисну інформацію та запропонували систематизувати проведення відповідних семінарів.