Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юрій Назаренко: Ключові аспекти єдиного рахунку

, опубліковано 27 жовтня 2021 о 16:33

В.о. заступника начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Юрій Назаренко розповів для ЗМІ щодо ключових аспектів єдиного рахунку.

"Єдиний рахунок для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, введено з 01.01.2021", - зазначив Юрій Назаренко.

За його словами, відповідно до вимог Порядку функціонування єдиного рахунку та виконання норм статті 351 Податкового кодексу України центральними органами виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2020 року № 321 (зі змінами):

- ДПС веде єдину картку платника, включеного до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

- В єдиній картці платника відображаються дані про платника та операції, що проводяться з коштами, які зараховані / перераховані / повернуті (враховані) на єдиний рахунок / з єдиного рахунка.

- Інформація про рух коштів на єдиному рахунку доступна платнику в електронному кабінеті в актуальному стані.

- Єдиний рахунок не може використовуватися платником для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями.

- Кошти, що обліковуються на єдиному рахунку, не належать ДПС.

- Зарахування коштів на єдиний рахунок та перерахування з єдиного      рахунка підтверджуються Казначейством шляхом надання ДПС інформації про рух коштів на єдиному рахунку.

- На підставі інформації про рух коштів на єдиному рахунку ДПС  відображає кошти в єдиній картці платника у режимі реального часу, але не пізніше наступного робочого дня після отримання інформації від Казначейства.

- Інформація про реквізити єдиного рахунка розміщується на офіційному веб-порталі ДПС, Казначейства, Єдиному державному веб-порталі електронних послуг "Портал Дія", а також є доступною платнику в електронному кабінеті.

Ознайомитися зі слайдами з приводу зарахування на єдиний рахунок, а також перерахування коштів можливо тут .