Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юрій Назаренко розповів хто ж є великим платником податків та як такого платника будуть супроводжувати податківці

, опубліковано 27 жовтня 2021 о 12:13

В.о. заступника начальника Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Юрій Назаренко розповів для ЗМІ, які юридичні особи є великими платниками податків та як таких платників будуть супроводжувати податківці.

За його словами, великим платником податків згідно Закону є юридична особа або постійне представництво нерезидента в Україні, яка відповідає одному із критеріїв:

перший -  якщо обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 мільйонів євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом Національного банку України за той самий період;

другий - якщо загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Державного бюджету України, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, крім митних платежів, за такий самий період перевищує еквівалент 1,5 мільйона євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом Національного банку України за той самий період.

Юрій Назаренко прокоментував, як податкова буде супроводжувати діяльність великих платників податків.

По-перше, незмінним залишається підхід в роботі з платниками податків, який орієнтований на якісному обслуговуванні та забезпечені комфортних умов для ведення бізнесу.
За кожним великим платником закріплений індивідуальний консультант, який супроводжує платника та допомогє  йому у таких питаннях:

- консультує з усіх питань та надає адміністративні послуги, якщо потрібно;

- вирішує проблемні питання платника (стосовно податків);

- інформує про можливі ризики, якщо такі існують.

Також залишається незмінним галузевий принцип супроводження платників.

Розподіл залежить від сфери діяльності платника, наприклад, управління адміністрування підприємств виробничої, невиробничої сфери та фінансових установ – відрізняються.

"Якщо необхідна податкова консультація – звертайтесь до нас!", - закликав Юрій Назаренко.